Seychelles szigetek

A Seychelle szigetek az indiai óceánon az egyenlítőtől délre Madagaszkár felett található. Sok egzotikus sziget nyaralást fontolgató utas körében, Mauritius és Madagaszkár alternatívájaként szokott számításba jönni.

seychelles_map_terkep

A Seychelle szigetek földrajzilag 115 szigetből áll, melyből mindössze csak 33 szigeten laknak életvitelszerűen. Idegenforgalmi szempontok szerint két területre látogatnak a turisták elsősorban, az északkeleten található, Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette szigetek, valamint a korallzátonyairól ismert külső szigetek, Amiranty, Coetivy, Providence, Farquhar és Aldabra szigetek. Seychelle szigetek fővárosa Victoria a legnagyobb szigeten Mahé-n található, az időeltolódás télen +3 óra, nyáron +2 óra. A repülési idő, akár budapesti vagy bécsi indulást tervezünk, európai átszállóhelyről kb. 9-10 óra.

A Seychelle-szigeteken a trópikus égövi időjárás a jellemző, nincsenek nagyobb hőmérséklet változások, egész évben 24 és 30 °C között mozog az átlaghőmérséklet. Csapadékos időszak elsősorban Novembertől-Februárig jellemző, de ezek csupán kisebb záporok formájában jelenik meg. A legmelegebb időszak Márciustól-Júniusig tart, a relatív „hidegebb időszak” pedig Júliustól-Augusztusig tart. A Seychelle-szigeteken a trópusi viharok és tartós monszunok nem jellemzőek. Az utazásunkat befolyásolhatják még a szezonális szelek. Októbertől-Áprilisig az északnyugatról melegebb és nedvesebb légáramlatokat a jellemzőek. Májustól-Szeptemberig pedig a hidegebb délkeleti szelek okoznak szárazabb időjárást, mely a hullámokat is felveri, ebben az időszakban ajánlott a védett strandokat felkeresni. Csendesebb hónapok, amikor a szélirányok megváltoznak Márciustól-Áprilisig és Októbertől-Novemberig tartanak.

Amit elmondhatunk a Seychelle szigetekről biztosan, a luxusnyaralásra pozícionált utazóközönség a stratégiájuk. Abszolút nem jellemző a tömegturizmus, aki ideutazik az kiváltságosnak érezheti magát a számtalan exkluzív élmény részeseként. Ezért már a szállodaárakkal és a helyi kiadásokkal is meg akarják szűrni az idelátogatókat. Egyáltalán nem jellemző a hátizsákos turista a szigeteken, de azért a luxust kereső réteg mellett gondoltak a középrétegekre is szálláshelyek tekintetében. Aki egyszer eljut ide biztos egy életre szóló élménnyel távozik a szigetről. Ami biztosan nem fog csalódást okozni: a strandok káprázatos színei, finom homokokos partok, csodás növényzet és természet egyéb szépségei. Ez egy álomvilág, földi paradicsom, rengeteg programlehetőséggel.

Az ideutazást ajánljuk, nászutasoknak, szerelmespároknak, teljes nyugalomra vágyó házaspároknak, de a kisgyermekes családoknak is. Aki szereti az aktív, nyüzsgős nyaralást vagy bulizós kikapcsolódást ne ezt a desztinációt válassza.

A szálloda árak a December-Január és Július-Augusztus közti szezonban jelentősen megemelkednek, ilyenkor a helyeket is csak korlátozott számban lehet foglalni. Az alábbiakban a legnépszerűbb szigetekről állítottunk össze egy kis információ csomagot, hogy ezzel is megkönnyítsük a választást és döntést.

Praslin sziget

Praslin - északkeleten található sziget és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy itt minden megtalálható egy luxus nyaraláshoz: a világ legszebb strandjai, luxusszállodái, friss tengeri halakból és tenger gyümölcseiből készült éttermek, buja növényzetű dzsungeles részek, türkizkék vízfelületek és hegyek idillikus összhangja. A szigeten található a TOP-10 legszebb tengerpartok listán is szereplő Anse Lazio és Anse Gerogette strandok. Felejthetetlen kirándulást tehetünk a szigeten a csodálatos Valle de Mai pálmaligetbe, mely 1983 óta az UNESCO által védett terület. Itt található közel 6000 Coco de Mer pálma, ami Praslin szigetén kívül csupán két másik szigeten található. Ezek a pálmafák akár 1000 évig is elélnek, leveleik 14 méter hosszúak és 6 méter szélesek, és a hatalmas kókuszdiók 25 év után teremnek rajtuk. Maga a termés begyűjtése is egy nagy esemény, minden exportált kókuszdió bejegyzett és a héja szuvenírként meglehetősen nagy összegért vásárolható meg.

 praslin_sziget

La Dique sziget

La Digue - szintén északkeleti részhez tartozik és hihetetlenül romantikus strandjairól ismert. A helyi strandok királynőjeként emlegetik és szinte minden álomnyaralás úticélja, a sziget nyugati partján fekvő Anse d'Argent. A La Digue sziget elhelyezkedésénél fogva ideális állomáshely a környező szigetek felfedezéséhez, mint Felicite, Grande Sœur és a mesés Ile Cocos szigetre is. A sziget szépsége ellenére kimaradt a Seychelle-szigetek fergeteges idegenforgalmi fejlődéséből. A La Digue szigeten mindössze egy település található La Passe. A többi szigethez képest itt sokkal nyugodtabb a légkör, mivel csak egy út található és nincs autóforgalom. Ami jellemző a kerékpáros forgalom és ökör által vontatott szekerek. A horgászok figyelmébe ajánljuk, hogy itt lehet horgász/halásztúrára jelentkezni, tonhalra, kardhalra és egyéb halfajokra is.

 la_dique_sziget

Mahé sziget

Mahé – ez a fő sziget, itt koncentrálódik a lakosság és a kereskedelem jelentős része és a központi repülőtér is itt található. A fővárosban, Victoria-ban látható egy a londoni Big Ben-re emlékeztető toronyóra. A szigetre jellemzőek az akár 1000 méter magas bazalthegyek is.

 mahe_sziget

Denis sziget

Denis - ez a sziget a legészakibb fekvésű az összes Seychelle sziget közül. Ajánljuk horgászatot és halászat kedvelő utasoknak, mivel itt igen sokféle és különleges halfajra lehet horgászni/halászni, mint tonhalra, kardhalra, barrakudára és egyéb más különleges halfajra. Nagy korallzátonyának köszönhetően kiváló búvárkodási célpont is lehet. A szigeten mindezek mellett kisebb barlantúrákra is el lehet jutni.
denis_sziget

Bird sziget

Bird (Madársziget) - Mahé-tól körülbelül 100 km-re fekszik. Ahogy azt a neve is jelzi, különböző madárfajok otthona. Fekvésének köszönhetően a tenger gazdag élővilággal rendelkezik, igy esélyünk van delfineket, tengeri teknősöket vagy bálnákat is látni. Ugyan itt találhatjuk meg a szárazföldi óriási teknősöket is.

bird_sziget 

Amennyiben a Seychelle-szigetekről szóló leírásunkból valami kimaradt volna, kérem keresse irodánkat elérhetőségeinken keresztül, kollégánk szívesen állnak rendelkezésükre. Ha pedig konkrét utazási ajánlatot szeretne, akkor is jó helyen jár. Irodánk nem csak komplett utazási ajánlatokat értékesít, hanem egyéni kérésre is összeállítja álmai utazását.

Vegye fel velünk a kapcsolatot az utazas@geotours.hu vagy a travel@geotours.hu e-mail címen, illetve keresse kollégáinkat a weboldalon megadott elérhetőségeken keresztül, hogy egy gondtalan nyaralás részese lehessen!

A szigeteken trópusi éghajlat uralkodik, nincsenek nagyobb hőmérséklet ingadozások:

hőmérséklet_seychelles_szigetek

Ne maradjon le a legjobb élményekról,
Iratkozzon fel a hírlevelünkre!

További oldalaink

Maldiv-szigetek

Örök nyár és távoli nyugalom

Irány a weboldalra

Dubai hotelek

A csodálatos Egyesült Arab Emirátusok

Irány a weboldalra

Karib-szigetek

A világ egyik legcsodálatosabb helye.

Irány a weboldalra

Mauritius

Amikor egy álom valóra válik

Irány a weboldalra

Geotours Utazási Iroda